Вести

И бујановачке напредњакиње осудиле Сергеја

Унија жена бујановачког одбора СНС је, на данашњој конференцији за медије, осудила „све чешће увреде и насиље над женама од стране опозиције оличене у Савезу за Србију“.

На питање Бујановачких да ли сматра да су за негативну атмосферу у друштву одговорни искључиво припадници опозиције, и да само они вређају, потпредседница Општинског одбора СНС Лидија Јањић је одговорила да не мисли тако, „али да је свако могао да чује увреде које су на рачун премијерке и појединих новинарки изнели Жељко Веселиновић и Сергеј Трифуновић“.

Конференција за штампу је, како је рекла, организована на иницијативу бујановачке Уније жена СНС-а, а не по налогу из централе странке. Одговарајући на наше питање о евентуалној злоупотреби осетљиве теме као што је насиље над женама за обрачун са политичким неистомишљеницима, Јањићева каже да то овде није случај.

„Ми смо осудили и поступке припадника СНС који су вређали жене. Међутим, сведоци смо таласа увреда у последњих месец дана који долази са друге стране“, рекла је она. Са конференције је упућен апел медијима и цивилном сектору да дају допринос успостављању здравог друштва у којем се поштују норме и да је неопходно да се негативном тренду увреда и насиља коначно стане на пут.

Осим владајућих странака, увреде које је на рачун новинарке Српског телеграфа Иване Жигић изнео глумац Сергеј Трифуновић, осудила су и новинарска удружења.               

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Преузето из Бујановачке