Вести

Интервју: Дејан Љубисављевић, кандидат на изборној листи ,,АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, за локалне изборе у општини Бујановац

Данас разговарамо са Дејаном Љубисављевићем, председником МО СНС Раковац и потпредседником Савета МЗ Раковац. Кандидат је за одборника на изборној листи „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“ на предстојећим локалним изборима заказаним за 21. јун. Рођен је 1979. године у Врању, по занимању дипломирани економиста, ожењен је и отац двоје малолетне деце.

Господине Љубисављевићу, реците нам шта је то што Вас мотивише да уђете у изборну трку на листи СНС-а за локалне изборе у Бујановцу?

-Ако би морао да сва осећања која ме мотивишу да се бавим овим, сублимирам у једну реч, онда би то пре свега била–нада. Нада, да Бујановац заиста може постати боље место за живот, нада да наша деца могу своју будућност градити овде, нада да сваки Бујановчанин, ма које вере и нације био, заслужује бољи живот у свом Бујановцу, у свом месту где је рођен, где је провео своје детињство, младост, живот достојан човека у 21. веку.

Мислите ли да је то могуће?

-Србија се последњих година интензивно развија, отварају се фабрике, нова радна места, реновирају школе и болнице, граде аутопутеви. Одговорна и мудра политика коју води наш председник Александар Вучић, као и Влада Републике Србије, дају резултате и они су видљиви из године у годину. То је нешто што нико, ма колико се трудио, не може да оспори.

Наш задатак на локалу, уколико добијемо поверење грађана на предстојећим изборима, биће да ту енергију и напредак пренесемо и на нашу општину. Нажалост, последњих година Бујановац није пратио те позитивне трендове напретка и развоја. Ако би се питали зашто је тако било, одговор би требало тражити од људи који су у претходном периоду чинили општинску власт. Бујановац је дуго био губитник због погрешних победника. Мислим да је коначно дошло време да се то промени и да прави људи дођу на право место.

Да ли се то односи на људе са ваше одборничке листе?

-Тако је. Наша одборничка листа коју осим чланова наше странке, чине и наши коалициони партнери, састављена је од амбициозних и способних људи који имају искрену и нескривену вољу и жељу да, пре свега својим марљивим и поштеним радом, Бујановац гурају напред, путем општег просперитета и напретка. Наша општина има велики потенцијал, како привредно-економски, тако и туристички. Налазимо се на веома повољном гео-стратешком положају и на нама је да то искористимо на најбољи могући начин. Изједначавањем републичке и локалне власти, са СНС-ом као стожером исте, створили би се услови за сваки вид напретка Бујановца.

Живите у Раковцу, једном од највећих села у општини. Шта би сте променили у Вашем месту?

-Раковцу недостаје пре свега канализациони систем. Председник Вучић је приликом последње посете Бујановцу, обећао да ће се ускоро приликом градње великог канализационог прстена на Власинском језеру, издвојити одређена средства и за изградњу колектора за пречишћавање отпадних вода, чиме би се решио овај проблем, не само Раковца, већ и осталих околних насеља. Реконструкцију главне улице кроз село, у дужини од 2,3 км, финансирало је Координационо тело Владе Републике Србије. У плану су и асфалтирања преосталих улица, пре свега премошћавање Калкаваничког потока и спајање Јешанске махале са остатком села, чиме би се добио нови кружни пут који би био од великог значаја за све мештане Раковца. Такође, адаптација Основне школе „Бранко Радичевић“, неопходна је у будућем периоду… Доста посла је пред нама и зато на предстојећим изборима тражимо подршку грађана, јер само заједно, уједињени и сложни, можемо остварити своје циљеве.

Искористио бих прилику, да позовем све младе људе, како из Раковца, тако и из целе општине, који су се услед актуелне пандемије коронавируса вратили у нашу земљу, у нашу општину, да остану овде, да се заједно са нама боре за своју будућност, за будућност своје деце, за добробит своје општине, јер се и овај пут, као и увек у историји када је било тешко, показало да је Србија њихова једина отаџбина, а Бујановац њихов једини родни град.

Из овог разговора са Вама, не могу да се отмем утиску да сте пуни ентузијазма и елана да заједно са својим страначким колегама и коалиционим партнерима учините много позитивних ствари за Бујановац. Желим Вам пуно среће и успеха на предстојећим изборима и касније у даљем раду.

-Хвала Вам пуно. Поред среће, да би остварили своје циљеве за напредак наше општине, биће нам потребна велика енергија, воља и пре свега храброст, да се суочимо са свим проблемима и изазовима који су пред нама. Овај разговор ћу завршити цитатом нашег великог војсковође, Војводе Живојина Мишића: „Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред!“.