Вести

ИНТЕРВЈУ: Докторка СЛАВИЦА ФИЛИПОВИЋ, кандидат под редним бројем 4 на изборној листи ,,АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, за локалне изборе у општини Бујановац

Докторка Славица је у радном односу у Бујановачкој Бањи, али је тренутно на специјализацији из интерне медицине у Нишу. Завршила је средњу Медицинску школу у Врању, а затим у року Медицински факултет у Нишу и стекла звање Доктор медицине. Рођена је 1990. године. Прва је жена од кандидата на изборној листи ,,АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“ за локалне изборе у општини Бујановац.

Који су ваши мотиви да будете кандидат на листи за локалне изборе у општини Бујановац?

-Моји мотиви да се кандидујем на листи за локалне изборе у општини Бујановац су првенствено да локална самоуправа посвети више пажње пре свега Бујановачкој Бањи, која има изузетне могућности и капацитете за развој туризма и велики потенцијал да буде носиоц развоја општине Бујановац. Бујановачкој Бањи предност на туристички и привредни развој, као и здравствени туризам дају три природна фактора: термоминерална вода, лековито блато и угљен – диоксид гас. Ја бих од ова три фактора свакако издвојила угљен – диоксид који на Балкану има једино Бујановачка Бања и то је нешто што ову бању издваја у односу на остале бање у Србији, али и у односу на остале бање у окружењу. За све то је, између осталог, потребна подршка локалне самоуправе.

Уколико будете изабрани за одборника шта бисте урадили у смислу здравствене заштите пацијената на територији општине Бујановац?

-Трудићемо се да побољшамо здравствену заштиту пацијената на територији општине Бујановац. Наћи ћемо могућности да направимо лекарске тимове који ће обилазити људе, пре свега оне који нису у могућности да дођу до Дома здравља, а имају потребе за здравственом заштитом, односно да дођемо до сваког нашег грађанина. Затим да се створе услови да на један квалитетан начин здравствена услуга буде подигнута на виши ниво. Радићу на омогућавању стручног усавршавања и обезбеђивању што већег броја медицинског кадра у функцији унапређења здравствене заштите пацијената.

Савремене технологије у електронском систему у здравству управо ће нашим пацијентима омогућити да када оду код лекара много више времена буде проведено у оном што се зове контакт, прављењу партнерског односа, увођење пацијента у обавезу да и сам учествују у свом лечењу и на тај начин, савремене технологије ће и те како подржати оно што јесте суштина, подизања квалитета здравствене заштите.

С обзиром да живите у Света Петки, шта бисте конкретно урадили за место у коме живите, односно за цео кленички крај?

-Проблем је несташица воде у месту у коме живим, тако да ће главни акценат бити на решавању проблема водоснабдевања, односно недостатка воде. Борићемо се да побољшамо водоснабдевање у кленичком крају преко Националног инвестиционог програма развоја ,,Србија 2020 – 2025″, који је предложио председник Републике Србије Александар Вучић. За те намене на располагању је 14 милиона евра, односно решавању сличних питања, између осталог и водоснабдевања. Залагаћу се и за побољшање уличне расвете. Она постоји, али су поједини делови ван функције. Затим и за санирање дивљих депонија.

Докторка, хвала пуно на исцрпним одговорима, издвојеном времену и угодном разговору.

-Хвала и Вама такође.