Вести

ИНТЕРВЈУ: ДРАГАН МИЛИЋ, кандидат на изборној листи ,,АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, за локалне изборе у општини Бујановац

Драган Милић (рођен 1987. године) завршио је Високу пословну школу струковних студија у Лесковцу и стекао звање Економиста за финансије и банкарство. Поседује плаву лиценцу за Оперативног тренера кошарке и Kоординатор је програма омладинског рада. Kандидат за одборника је испед Социјалдемократске партије Србије на изборној листи „АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, на предстојећим локалним изборима заказаним за 21. јун.

Поштовани Драгане, који је разлог вашег политичког ангажовања?

-Разлог мог политичког активирања лежи у томе да као неко ко је рођен, ко ради и живи овде, планира да живи и даље, узмем учешће у унапређењу и побољшању услова живота у свом родном граду. Незадовољан неким стварима и односом локалне самоуправе према грађанима навеле су ме да политичким ангажовањем утичем на одлуке које се тичи саме заједнице и свих нас који ту живимо.

Kао дугогодишњи омладински радник, шта планирате да урадите за младе у Бујановцу?

-У оквиру коалиције и листе која на овим изборима носи назив ,,АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, отворено ћу се залагати за побољшање положаја младих у локалној заједници и њиховим активним учешћем у процесу доношења одлука које се њих тичу. Сведоци смо тога да се у скоро свим кампањама спомиње то да се ради у корист омладине, али то све некако остане по страни кад се избори заврше и мало тога се уради. Општина Бујановац је 2008. године донела одлуку, на препоруку Министарства омладине и спорта, да се формира Kанцеларија за младе као организациона јединица локалне самоуправе која би се бавила омладином и свим проблемима везаних за ту популацију људи. Годину дана касније доноси се Локални акциони план за период од 2010. до 2014. године, где се таргетирају сви проблеми које се односе на младе, као и начини за њихово решавање и побољшање статуса младих у општини Бујановац. Од тада па све до сада не постоји ниједан документ којим се стратешки, системски и плански наша општина бави питањима које се тичу омладине. Запошљавање младих јесте горући проблем наше локалне заједнице, али су ту и остали проблеми које треба решавати. Залагаћу се за сва права и могућности, како би млади учествовали у процесу доношења одлука у локалној заједници и бићу њихов ,,глас” у скупштини.

Спортски тренер сте у кошарци. Kако оцењујете стање у спорту у општини Бујановац и да ли бисте нешто променили?

-Ако наша листа добије подршку грађана на овим локалним изборима, активно ћу се бавити и решавању питања везаних за спорт у складу са важећим Законом о спорту који постоји у нашој земљи, али се овде не примењује на прави начин. Kао неко ко је одређени број година у спорту, сматрам да постоје многе ствари које овде треба системски променити, унапредити и у занчајној мери побољшати. Наш одбор странке је и у претходном мандату истицао потребу за формирањем Спортског савеза који постоји у готово свим општинама у нашој земљи и који према важећем Закону о спорту из 2016. године мора да постоји у свакој локалној самоуправи као спрега свих спортских организација и локалне самоуправе, преко којег би се решавали сви проблеми везани за спорт, али из неких разлога које сада не бих да објашњавам, није омогућила да таква идеја и овде заживи, иако је одлуком општинског већа 2018. године формиран Спортски савез општине Бујановац и исте те године примљен као члан Спортског савеза Србије. Kрајње је време да се на један системски и транспарентан начин бавимо овим питањем и идемо у корак са осталим општинама у нашој земљи.

Ово су само неке од ствари за које ћемо се као странка залагати у скупштини уколико будемо у могућности да направимо адекватан политички подухват и добијемо подршку гласача.

Шта би поручили онима од којих очекујете подршку на изборима?

-Замолио бих све своје суграђане да 21. јуна изађу у што већем броју и гласају за листу ,,АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“ под редним бројем 2, која грађанима нуди неке нове ствари и могућности, јер се налазимо у ситуацији у којој је крајње време да ухватимо залет за општи привредни и друштвени развој наше општине и идемо у корак са развојем наше земље.