Вести

ИНТЕРВЈУ: ДУШАН ЈОВАНОВИЋ, кандидат на изборној листи ,,АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, за локалне изборе у општини Бујановац

Душан Јовановић је ОШ „Бранко Радичевић“ завршио у Бујановцу, средњу електротехничку школу ,,Мија Станимировић“ у Нишу, а потом је своје школовање наставио на Електронском факултету у Нишу, где је и дипломирао на смеру „Телекомуникације“. Ради у основној и средњој школи у Бујановцу. Kандидат је за одборника испед Српске напредне странке на изборној листи „АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, на предстојећим локалним изборима заказаним за 21. јун.

Kоји су ваши планови, односно идеје за развој општине Бујановац?

-Становник сам Бујановца у коме су моји преци рођени и где су провели читав свој живот, као отац и породични човек дишем пуним плућима када ходам кроз мој град, држећи за руку свог сина. Kао што сви знамо Бујановац има велики проблем са запошљавањем омладине и због тога има велики одлив младих у градове и земље са већим стандардом и бољим условима за живот. Моја идеја је да довођењем инвеститора, отварањем нових радних места и ангажовањем младих утичемо на повећање броја становника Бујановца. Многи млади и породични људи би остали у свом граду, помогли у развоју и његовом даљем напретку . Имамо младе инжењере, докторе, економисте, правнике…, младе људе разлицитих образовних профила који би својим радом и залагањем дали свој допринос да се град и привреда развијају.

Kолико је битан одличан тим како за престојеће локалне изборе, тако и за касније, уколико ваша листа добије поверење грађана?

-Добар тим, састављен од људи који су на истом месту, са истим циљевима и задацима, отвара пут ка победи. Али не личној победи, утемељеној на задовољавању сопственог ега и доказивањам пред неистомишљеницима, вец победи која отвара врата свима. Јер једино заједничким снагама можемо учинити да будућност наше деце, омладине и нас самих буде боља.

Да ли сматрате да такав тим има ваша листа?

-Моје мишљење је да наша листа у Бујановцу у потпуности задовољава те критеријуме, јер су у редовима наше странке млади људи, жељни примене знања стечених у високо-образовним установама, а подршку тим младим људима дају и суграђани са вишегодисњим ускуством у послу којим се баве, али и вишестраначкој политици наше земље. Ривалство смо претворили у заједнички напор да општина Бујановац поврати свој ,,стари сјај“, да се одлив становништва заустави и да привреду наше општине вратимо на некадашње место. У томе заједничким снагама учествујемо сви, са искуством које поседујемо и идејама које реализујемо.

Да ли имате неку поруку грађанима општине Бујановац, везано за локалне изборе 21. јуна?

-У Бујановцу живе добри, вредни, поштени људи… Добри домаћини, стручњаци у свом послу, срдачни и породични људи. Они треба да нам помогну да учинимо бољом како своју свакодневницу, тако и будућност. У предстојећем периоду очекује нас изношење различитих ставова, мишљења, а међу њима и несавесни потези појединих странака. Моји суграђани ће као и до сада непристрасно одолети свему ономе што до сада није дало резултате, већ нас је корак по корак довело до ситуације из које смо тешко изашли. Ја верујем у њих и знам да ће на изборима заокружити листу, односно коалицију Српске напредне странке и самим тим помоћи себи и својим породицама да живе боље.

Шта бисте рекли за крај нашег интервјуа?

-Модерне технологије су дубоко у животима сваког од нас. Њихов развој сваким даном све више напредује како у свету, тако и у Србији. Знамо да дигитализација јавне управе поједностављује администрацију, рачуне можемо плаћати електронски путем, што је много ефикасније јер нам штеди време. Иако је једна од основних грана наше земље пољопривреда, производња и извоз софтвера је достигао неколико пута већи извоз од појединих пољопривредних производа. Програмирање је и даље један од најперспективнијих послова у свету, али и у Србији. Потреба за програмерима је све већа, па тако само у нашој земљи недостаје око 30.000 ИТ стручњака. Разлози за одабир овог занимања су различити, а најбитнији су да посла увек има, да су високе плате и да постоји могућност напредовања. Наша деца и омладина би требало да своју будућност потраже у овој области.