Вести

ИНТЕРВЈУ: Ненад Митровић, републички посланик, председник ОО СНС и одборник у СО Бујановац

Направили сте коалицију ,,АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“. О чему сте разговарали приликом договора око заједничког наступа, питамо на почетку разговора за „Пчињски 017 – ПОРТАЛ“ Ненада Митровића, републичког народног посланика, председника ОО СНС и одборника у СО Бујановац?

-Успели смо да направимо коалицију за локалне изборе са нашим партнерима који су и на републичком нивоу, коју чине осим Српске напредне странке и Уједињена сељачка странка, Социјалдемократска партија Србије, Покрет социјалиста као и Покрет снага Србије. Новина је Бобан Павловић испед Конзервативне странке.

Приликом договора око заједничког наступа разговарали смо о политичким питањима, као прва ствар, друга ствар су били приоритети грађана општине Бујановац и тек на крају смо причали о заступљености бројева на листи, што никада до сада није био овакав случај, јер увек када смо о коалицији разговарали за раније изборе, увек је прва тема била редни бројеви на листи.

Који су Ваши циљеви и приоритети и на који начин ћете их остварити?

-Наши политички циљеви у општини Бујановац, уколико добијемо поверење грађана, биће политичка стабилност кроз заједнички суживот са комшијама албанцима и ромима, сарадња са Владом Републике Србије и свим политичким партијама које егзистирају на територији општине Бујановац, без обзира да ли су српске, албанске или ромске. Заједнички приоритети и потребе грађана свакако су нова радна места, самим тим и економски развој општине Бујановац, а то свакако можемо остварити ако достигнемо политичке циљеве које сам навео.

Приоритети грађана су свакако инфраструктура, комунална, путна и свака друга. Тежићемо да потребе грађана остваримо јер је велика прилика да се Национални инвестициони програм развоја ,,Србија 2020 – 2025″, који је предложио Александар Вучић и који ће бити намењен за решавање комуналне инфраструктуре, а намеравамо да аплицирамо као локална самоуправа за решавање проблема градске депоније, колектора за пречишћавање отпадних вода, асфалтирање улица и путева до насељених места, као и решавање проблема канализације и водовода у местима где не постоје, побољшање приградског саобраћаја, нарочито због наше деце која долазе у Бујановац у ОШ ,,Бранко Радичевић” и СШ ,,Свети Сава”, али и због доласка наших грађана у град, како би остварили своје потребе, да ли су то потребе административне, здравствене или неке друге природе. Посебну пажњу обратићемо на пољопривреду, развој предузетништва као и на бригу о најмлађим и најстаријим суграђанима.

Господине посланиче, Ви сте најзаслужнији за отварање Јумкове фабрике 2018. године и упошљавање око 120 радника колико сада тренутно ради. Какви су Ваши планови са привредом у општини Бујановац?

-Пројекат Јумкове фабрике је изузетно добар за општину Бујановац, јер сада у њој ради 120 радника. За све ове године успели смо да сачувамо Бујановачку Бању, Биводу, Мегал, Ветеринарску станицу и Дуванску индустрију која је у међувремену приватизована. Радићемо и на покретању рада Бујановачке кланице јер ту постоје добри услови за најбрже покретање производње, али ћемо се потрудити да убедимо и неке стране инвеститоре да је Бујановац место у коме треба да уложе свој капитал.

Поред листе Српске напредне странке листу је поднео и Стојанча Арсић испред СПС – а. Шта мислите о овоме?

-Добро је што постоје две изборне српске листе. Позивам остале српске листе које нису направиле договор око заједничког учешћа на изборима, да подрже једну од ове две листе и не дозволимо да нам се деси 2012. година, када су четири српске листе остале испод цензуса, а срби изгубили укупно 2 200 гласова.

Што се тиче Стојанче Арсића нема шта посебно да кажем. Он је човек који је зашао у осму деценију свог живота, да је у заслуженој пензији, с обзиром да од 1996. године на власти у општини Бујановац и да је он по мом мишљењу у свом политичком раду све своје ресурсе и капацитете потрошио.

За политичке циљеве и приоритете које сам навео потребни су нам млади и енергични људи који могу да се носе са проблемима, али и који могу да прате научна и технолошка достигнућа, које нам намеће развој савременог света. На изборној листи ,,АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“ трећина кандидата је млађа од 30 година, две трећине су са факултетским образовањем и сматрам да су ово људи којима треба да се пружи шанса, да покажу да знају и умеју да раде.

Шта би сте рекли за крај нашег интервјуа?

Уз најбоље жеље да успете у остварењу Ваших циљева, поздрављамо Вас и захваљујемо се на издвојеном времену. -Србија је доживела свој успон и ми не смемо да дозволимо да Србију са тог успона вратимо назад. Зато позивам бираче да 21. јуна изађу на изборе, искористе своје бирачко право и гласају за изборну листу ,,АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“.

Хвала Вама и ,,Пчињском 017 – Порталу“ на једном заиста професионалном односу.