Вести

ИНТЕРВЈУ: ЗЛАТИЦА ЂОРЂЕВИЋ, кандидат на изборној листи ,,АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, за локалне изборе у општини Бујановац

Златица Ђорђевић је рођена 1985. године. Живи у Бујановцу. Након завршене Стручне школе „Свети Сава“ у Бујановцу, смер царински техничар, уписала је и завршила Економски факултет Универзитета у Нишу, одсек маркенинг.

Који су ваши мотиви да будете кандидат на изборној листи за локалне изборе у општини Бујановац?

-Првенствено, мотивацију да постанем један од кандидата за одборника испред Српске напредне странке на изборној листи – „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, пронашла сам у томе, што сам препознала вољу да се младим људима који виде своју будућност овде, пружи шанса да покушају да ураде нешто корисно за своју локалну заједницу.

Сведоци смо да се младим људима није превише давало простора када је у питању стратешко планирање, као и доношење кључних одлука везаних за привредни и друштвени локални развој. Овог пута је младима дата шанса да се покажу на делу. Мишљења сам, да је дата с правом. Чињеница је да млади људи имају, не само прегршт идеја, већ поседују и знања и вештине (које савремена техника и технологија налаже), лакше се прилагођавају савременим трендовима раста и развоја уопште и несумњиво имају довољно снаге и воље да промене читав свет. Зашто онда не би учинили то, почев од свог града?

Пружена нам је могућност да покажемо колико знамо и умемо. Тим људи којем припадам је препознао ту шансу. Дефинитивно ћемо покушати да је искористимо.

Споменули сте тим. Колико је битан одличан тим како за предстојеће локалне изборе, тако и за касније, уколико Ваша листа победи?

-Тимски рад није ништа друго до подела задатака и удвостручавање успеха. Када је тим састављен тако да, на једној страни, имате младе људе пуне ентузијазма, са иновативним идејама, жељне доказивања, и на другој страни, људе који су доказани у свом послу, са дугогодишњим радним искуством, онда је тај тим комплетан и дефинитивно „осуђен“ на успех.

Задовољство је припадати таквом тиму. У коме постоји атмосфера поверења, међусобног уважавања, да сваки члан тима има слободу да каже своје мишљење и изнесе своју идеју. То су, пре свега квалитетни млади људи, различитих сфера образовања, што доприноси широком спектру оргиналних идеја. Тимски играчи који су спремни да се ухвате у коштац са проблемима са којима се ми и наши суграђани суочавамо. Оно што је свима нама у тиму заједничко, јесте љубав према нашем граду/селу и жеља да своје породице градимо на овим просторима. И сви до једног смо усмерени на проналажење кључног одговора на питање: „Како да наш град/село учинимо бољим местом за живот“? „Како да наш родни град/село остане „наш дом“?“.

Да ли сте конструктивним дијалогом у оквиру тима дошли до неког потенцијалног идејног решења?

-Свакако. Конструктивним дијалогом, из мноштва идеја, бирамо оне које су у датом тренутку најбоље, а остале остављамо за неки будући период. С обзиром, да је један од највећих проблема са којима се суочавамо већ дуже време, миграција становништва са ових простора (првенствено из егзистенционалних разлога), схватили смо да би такав тренд, уколико се настави, проузроковао велике последице и довео у питање сам опстанак наше локалне заједнице. Сматрам да је најважнија карика у решавању тог проблема, привлачење инвестиција. Да би се то постигло, неопходно је, најпре остварити несметану комуникацију републичког и локалног нивоа.

Привлачењем инвестиција, долази до отварања нових радних места. Нова радна места и могућност запослења, са собом повлачи неколико позитивних ефеката, као што су: задржавање житеља на својим огњиштима, али и могућност повратка младих, који су били принуђени да оду, управо због немогућности запослења. То би резултирало формирањем нових породица, повећањем наталитета. Школе и вртићи би доживели свој препород. Наш град, такође. Приоритет нам је очување породичних и социјалних вредности, као и побољшање економских услова за живот свих нас који смо одабрали да живимо на територији општине Бујановац. То је један од основних циљева које желимо да остваримо.

Шта би сте то поручили за крај овог интервјуа?

-На младима свет остаје. Да, ту флоскулу сви одлично знамо. Чврсто верујем да ћете нам 21. јуна пружити прилику да вам то и докажемо.