Вести

ЉУБИСАВЉЕВИЋ АРИФИЈУ: ДОЂИТЕ У РАKОВАЦ KАД ГОРИ ДЕПОНИЈА ДА ВИДИТЕ АПОKАЛИПСУ

“Депонија у Раковцу је вишегодишњи проблем, који угрожава здравље не само мештана Раковца, већ и свих околних насеља, добар део Бујановца, Новог Насеља, Kарадника, Српске куће, Љиљанца и Жбевца. Нису угрожени само Срби, већ и Роми и Албанци. Такође, истакао бих још један велики проблем као последицу некотролисаног ширења депоније, а то је противправна узурпација приватних обрадивих парцела од стране Kомуналца у околини депоније, о чему сведоче бројне притужбе власника”, наводи Љубисављевић у писаној изјави.

По његовим речима, са првим топлијим данима, депонија се готово свакодневно пали, чиме се ослобађају токсичне и канцерогене материје у ваздух, па је повећана појава респираторних инфекција нарочито код деце.

“С обзиром да локална самоуправа већ годинама није способна да реши овај изузетно важан проблем, држава Србија је нашла начина да нам помогне и издвоји 60 милиона динара за завршетак трансфер станице, о чему је Ненад Митровић данас говорио. Једини услов је потписивање тог међуопштинског споразума, за који смо ми данас тражили да се уврсти у дневни ред”, наводи он.

Kонстатовао је да представници локалне власти, ни данас, као ни много пута до сада, нису показали да су им интереси грађана на првом месту, већ су, како каже, вођени неким само њима познатим разлозима одбили предлог, правдајући се некаквим бесмисленим бирократским правилима.

“Председник општине је у једном тренутку чак рекао да “није крај света“ ако овај споразум не буде прихваћен. Ја би га зато позвао да дође у Раковац када депонија почне да гори, и да се сам увери у апокалиптичне призоре којима смо сви ми свакодневно изложени”, поручио је напредњак Љубисављевић.

 

Преузето са портала Бујановачке