Вести

Љубисављевић: Свакодневни проблеми грађана у другом плану моноетничкој власти

Дејан Љубисављевић, одборник Српске напредне странке у Скупштини општине Бујановац, истиче да је прошло готово годину дана од локалних избора у општини Бујановац, и пита се шта се променило за ових годину дана, да ли грађани Бујановца живе боље, или ће на неке боље дане још морати да чекају.

„Нажалост, није се пуно тога урадило по питању бољитка за грађане општине Бујановац. Разлог томе недвосмислено треба тражити у одлуци албанских лидера да после окончања избора формирају тзв. свеалбанску коалицију, први пут после 2002. и на тај начин искључе из локалне власти и Србе и Роме који чине преко 50% популације. Да је тај њихов потез погубан и катастрофалан по све становнике општине Бујановац, види се данас, годину дана после избора, и видеће се чини ми се и у будуће још више уколико се ствари не промене. Формирањем ове моноетничке власти бачено је претходних осамнаест година напора да се Бујановац коначно покрене, да се доведу инвеститори и отворе нова радна места чиме би се спречио одлазак младих људи. Ми у Бујановцу живимо заједно и живећемо заједно без обзира на овакве лоше потезе албанских лидера“, објаснио је за портал СРБ-инфо Љубисављевић.

Не трпе само Срби последице формирања ове несрећне коалиције у Бујановцу, већ и Роми а и Албанци, тј. обичан албански народ, јер није испуњено ниједно предизборно обећање које су добили од оних којима су дали свој глас и своје поверење. Бујановац никада прљавији није био, ђубре је на све стране, контејнери се не чисте редовно, пси луталице постају све већа опасност за грађане. Уместо да се бави тим проблемима који свакодневно муче све грађане Бујановца, господа лидери албанских партија се баве нечим чему нису дорасли, нити су компетенти да се тиме баве, а то су глобална политичка питања и макро-економске теме.

У Раковцу, на пример, готово целог лета нема воде. Неприхватљиви су разлози које ЈKП „Kомуналац“ износи као оправдање за свакодневне рестрикције воде, а то је да су им пумпе старе и да је потрошња воде велика. Kако то да Велики Трновац нема тај проблем? Мештани Раковца добијају сваког месеца рачуне за воду које на време измирују, и нормално би било да оно што плате и добију, а то је континуирано снабдевање водом, навео је одборник СНС-а у Скупштини општине.

Депонија у Раковцу гори готово непрекидно, чиме се директно угрожава здравље људи. Иако су обећали да ће тај проблем бити решен још прошле године, сведоци смо да није урађено ништа.

Сви ови, а и многи други обични проблеми који муче грађане Бујановца, никако да допру до свести локалних моћника из тзв. „свеалбанске“ коалиције, јер заиста не знам како ће они оправдати поверење које су добили од својих бирача. Своју немоћ да решавају нагомилане проблеме прикривају свакодневним кукањем да су тобож они дискриминисани иако апсолутно све јавне функције у општини обављају искуључиво Албанци.

До наредних локалних избора има још три године. Довољно времена да се све грешке исправе. Наравно, под условом да се албански лидери дозову памети, јер су и сами схватили да нема ништа од сулудих обећања оних који су их наговорили на овакав суицидан потез.

Једино је мултиетничка власт гарант мира и стабилности у Бујановцу, једино је учешће коалиције око Српске напредне странке у локалној власти гарант економског напретка Бујановца, закључио је Љубисављевић.

Господо албански лидери, дозовите се памети, крајње је време. Бујановац то од вас очекује! – поручио је на крају Дејан Љубисављевић.