Вести

ЉУБИСАВЉЕВИЋ: За Бујановац је веома важно да има српског представника у Народној скупштини!

До парламентарних и председничних избора остало је још тачно два месеца. Kако у овом периоду Општински одбори широм Србије предлажу своје кандидате за народне посланике, тако је и у Бујановачком биран свој представник. 

О избору кандидата у Општинском одбору СНС-а у Бујановцу изнео је своје мишљење Дејан Љубисављевић, одборник са листе „Александар Вучић – за нашу децу“ у скупштини у Бујановцу, и председник месног одбора СНС Раковац:

“За општину Бујановац, као и за српски народ који живи овде, веома је важно да има свог представника у републичком парламенту. С обзиром да ми не чинимо општинску власт, и поред одличног резултата који смо остварили на локалним изборима 2020. године, а то је укупно 13 одборничких мандата српских листа, остаје нам да се уздамо само у републичку власт и у своју државу. Зато је за нас од великог значаја да Бујановац има српског народног посланика”, изјавио је за Пчињски 017 Портал.

Што се тиче предлога нашег општинског одбора за народног посланика, нико од нас нема сумњу да он мора бити неко ко има вишегодишње искуство у парламенту, а то је свакако Ненад Митровић, председник општинског одбора СНС-а у Бујановцу. Зато је њему општински одбор дао једногласну подршку.

Све оно што је добро урађено у српским срединама у Бујановцу у претходних неколико година, урађено је захваљујући директној помоћи државе Србије уз посредство народног посланика Ненада Митровића, навео је Дејан Љубисављевић.

Овом приликом поменућу само неколико таквих примера.

Пре неки дан је погон компаније Јумко у Бујановцу обележио 4 године успешног рада. Kада је почео са радом 1. фебруара 2018. године, многи нису веровали да ће дуго опстати, али он ево већ пуне четири године успешно ради и ту је посао нашло преко 100 људи. Највећа заслуга за отварање Јумковог погона у Бујановцу припада управо Ненаду Митровићу, али би овде поменуо и Драгана Стевановића државног секретара у Министарству привреде.

Асфалтирање улица у српским селима у претходној години, такође је директна државна инвестиција, а у текућој години оћекујемо још већа улагања ове врсте.

Бујановачка бања после дуго времена успешно послује, и свим запосленима су исплаћене њихове зараде.

Можда и највећа инвестиција у нашој општини тренутно је реконструкција основне школе „Бранко Радичевић“, која ће када за неколико месеци буде готова бити једна од најмодернијих и најопремљенијих школа на југу Србије. У склопу тог пројекта, реновираће се и школа у Раковцу.

“Због свих ових ствари, као и због свега онога што нас тек очекује у годинама пред нама, уверени смо да држава Србија итекако мисли на југ Србије и нашу општину Бујановац”, закључио је Љубисављевић.