Вести

Милановић: Сто пута изговорена лаж постаје истина!

Поучени ранијим искуством и политиком који воде од 2000. године, наше комшије Албанци свуда истичу како су дискриминисани и изопштени из државних институција и траже од државе да их интегрише у све државне институције, а сви добро знамо да они у нашој општини имају већа права него ми Срби.

Ваљда се воде логиком, да сто пута изговорена лаж постаје истина!

И ако живе у Републици Србији они не поштују нашу државу нити поштују њене институције. Једино нису имуни на средства из буџета од којих се финансира локална самоуправа и државне институције у којима су запослени. Свих година уназад слушамо једну те исту причу како је Република Србија дискриминаторска земља, у којој националне мањине немају своја права. Ја бих овим путем позвао Албанце, да са европском комисијом изаберу било коју европску земљу у којој се националне мањине више поштују и да предложе председнику Србије Александру Вучићу и председници владе Ани Брнабић, модел који би требали да применимо и у нашој земљи, по узору на ту земљу. Мислим да Албанци никад толико нису нападали ни једну политичку опцију у Србији, као политику Српске напредне странке и њеног председника Александра Вучића. А зашто?

“Зато што једино Српска напредна странка заступа политику очувања територије и залаже се за очување суверенитета земље. Одлучили су се на формирање свеалбанске коалиције само да не би формирали власт са Српском напредном странком из разлога што су представници српске напредне странке на локалном нивоу на челу са послаником Ненадом Митровићем тражили да Срби и Албанци имају једнако, тј. процентуално учешће у власти и расподеле средстава из буџета, за шта се нису залагали претходни учесници у власти који су заступали нас Србе”, рекао је Милановић за Пчињски 017 Портал.

“По мом мишљењу за општину Бујановац и српска села не постоји нека велика разлика између раније мултиетничке власти и садашње свеалбанске коалиције, осим личне користи неколицине људи у виду функција. У српским селима није се улагало ни тада, а ни сад није ништа урађено од стране локалне самоуправе. Све што је урађено, урађено је од стране државе и координационог тела”, констатовао је повереник МО Левосоје.

Албанци су циљано формирали свеалбанску коалицију, да код Срба од Српске напредне странке направи странку која се не бори за опстанак српства, надајући се тако да ће се српски гласачи окренути ка другој опцији која је погоднија Албанцима, која учествује у власти дајући им легитимитет, али нема једнако право учешћа у власти. Тако је било задњих 25 година, што је довело до исељавања српског становништва. Наредни корак био би откупљивање имовине и на крају би се завршило припајањем Kосову.

Такође би хтео да се осврнем на све чешће прозивке окружног одбора Српске радикалне странке (СРС). Њима бих поручио да не користе комплексност ситуације у нашој општини, и да не погоршавају однос између нас Срба, који смо на задњим локалним изборима скоро па показали јединство. Њихова саопштења могу да допринесу само албанским партијама тако што ће њима припасти наши подељени гласови, и додатно закомпликовати ситуацију у Бујановцу, а себи као окружном одбору прикупити шачицу гласова, да би себе пробили у скупштини и тако задовољили своје личне потребе.

Знају да у Врању не могу да освоје гласове, па се “хијене” устремиле на “рањену животињу” (Бујановац) како би саопштењима добили пажњу гласача, и њихове гласове, а све то ради личног интереса.

“Свима у Европи, па и Албанцима је јасно да Србија на челу са председником Александром Вучићем постаје озбиљна држава која ће се поштовати и ценити барем у наредих 100 година”, поручио је на крају Милош Милановић.