Вести

МИТРОВИЋ: АЛБАНЦИ KРИВЕ ДРЖАВУ, А СВЕ РАДЕ НА ШТЕТУ СРБА У БУЈАНОВЦУ

-Чланове Савета испред српске заједнице не предлажу политичари, већ радно тело Скупштине, тако каже Закон о локалној самоуправи – каже Митровић чиме је потврдио писање нашег портала када смо цитирали став 98 поменутог закона.

Бујановачке су у четвртак објавиле текст о округлом столу у организацији Савета за међунационалне односе у којем нема Срба, а са којег је поручено да „Албанци немају проблем са Србима у Бујановцу, већ са државом“.

-Албанцима није крива држава Србија, већ су сами себи криви. У Бујановцу имамо једнонационалну власт, све полуге власти, све функције, од председника општине до директора, држе Албанци. И онда дође неко на Савет и каже међунационални односи добри, е па нису. Срби нису задовољни оваквом локалном влашћу, нису задовољни што „свеалбанска“ коалиција одлучује у њихово име и на њихову штету – наглашава Митровић.

На јучерашњи округли сто није био позван и од њега није тражено да предложи представнике из српске заједнице за чланове Савета, потврдио је. Kако је рекао, Срби су јула 2020. године, када је формирана албанска власт у Бујановцу, добили јасну поруку да Албанци не желе никакву сарадњу са њима.

–Изопштили су тада 42 одсто становништва општине, колико има Срба, из сваког друштвеног и политичког живота. Овај њихов Савет за међунационалне односе без Срба само је један од примера. Да не говоримо о запошљавању, о односу 59 Албанаца и 6 Срба. Па онда причају бесмислене приче да Срби немају разлога за незадовољство и сами процењују на Савету да су односи задовољавајући – каже он.

Додао је да очекује да ће општинска власт наставити да ради на штету српске заједнице и да ће се то видети и на буџету за наредну годину, као што се видело и на претходним од 2020. године.

-Очигледно је да је власт Нагипа Арифија, Шаипа Kамберија и Шћиприма Муслија оформљена ради испуњавања њихових личних и партијских интереса, а на уштрб Срба. И у 2023. години ће Срби добити минимална средства из буџета – наглашава он.