Вести

МИТРОВИЋ: АЛБАНЦИ ПОГАЗИЛИ ИЗБОРНУ ВОЉУ СРБА, БУЈАНОВАЦ ОСТАЈЕ БЕЗ ИНВЕСТИЦИЈА

–Питам се како ће убедити инвеститоре да дођу и уложе свој новац, отворе нова радна места, када ови чују да овде имамо моноетничку власт и да су Албанци целу једну етничку заједницу искључили из свега, газећи тако резултате избора и вољу грађана – каже Митровић.

Kако су Бујановачке раније данас јавиле, лидери албанских странака склопили су договор о формирању скупштинске већине у Бујановцу на састанку у просторијама Демократске партије (ДП) Нагипа Арифија, који ће бити нови председник општине. Митровић сматра да ће оваква власт тешко функционисати у пракси, иако има комотну већину од 26 одборника у локалном парламенту са 41 местом.

–Срби ће свакако бити незадовољни оваквим чином, али тврдим и Албанци, јер када не отварате фабрике, немате инвестиције, имаћете само незадовољство, а ја не знам ко ће да им дође од инвеститора када се понашају овако – констатује он.

На питање да ли треба очекивати реакцију званичног Београда, Митровић каже да се мора сачекати потписивање споразума између албанских странака.

–Ово је непотврђена вест, све што сам рекао је на бази незваничне информације, треба сачекати озваничење њиховог коалиционог споразума, ако до тога дође, јер и ми смо били надомак договора са Нагипом Арифијем па се ипак није десило. Тако и ово, можда су се они договорили, али све док се не потпише споразум и не потврди се у скупштини ја ћу се надати да ће код Албанаца преовладати разум и да ће разговарати са Србима – нагласио је шеф напредњака.

 

 

Преузето са Бујановачке