Вести

МИТРОВИЋ: АЛБАНЦИ СА ДВЕ ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ ВРШЕ ПРИТИСАK НА СРБЕ ДА СЕ СЕЛЕ ИЗ БУЈАНОВЦА

Излазак албанских странака у две колоне на парламентарне изборе за шефа Српске напредне странке у Бујановцу Ненада Митровића представља начин вршења притиска на Србе како би се иселили са ових простора.

Kршење споразума из Тиране по којем су на прошлим изборима све албанске партије наступиле јединствено, Митровић повезује са неодржавањем локалних избора јер је њихово уједињавање 2020. године, како каже, имало за циљ исељавање Срба са ових простора.

– Очигледно је њихов циљ на прошлим изборима био да се из политичког и друштвеног живота истисну Срби и ту су Албанци били ревносни и изопштили су Србе из локалне власти – рекао је Митровић за Бујановачке.

Сада, након две године, на парламентарне изборе, како додаје, излазе са две одвојене листе и шаљу јасну поруку Србима.

– Али, ми остајемо на овим просторима, овде смо рођени и нећемо се селити. Напротив, борићемо се да у будућности буде још више добрих примера, попут Јумкове фабрике, како би људи могли да раде и да од свог рада пристојно живе – поручује Митровић.

Осврћући се на сталне прозивке албанских политичара о постојању дискриминације, Митровић наводи да ако је и има да је у обрнутом смеру – над Србима.

– Од 16 новозапослених у ЈП “Kомуналац”, сво шеснаесторо су Албанци, од 6 новозапослених у Спортском центру у Бујановцу такође сви Албанци, од 29 новозапослених у локалној самоуправи само је један Србин. И када све узмете у обзир, дискриминација се врши над Србима не над Албанцима – наглашава Митровић.

 

Преузето са Бујановачких