Вести

МИТРОВИЋ: АРИФИ НАМЕРНО БЛОKИРА ЗАПОШЉАВАЊЕ НОВИХ РАДНИKА У ВРТИЋУ

-Што се тиче Дома здравља, надам се да ћемо у наредном периоду добити сагласност и за запошљавање за стално средњег медицинског кадра.

На другој страни, вртић се суочава са озбиљним проблемима у функционисању и организацији рада због немара и неодговорности председника општине Нагипа Арифија – рекао је Митровић у понедељак за Бујановачке.

Наш портал је раније данас објавио да је у Дому здравља примљено шесторо лекара на неодређено време.

За разлику од Дома здравља под директном ингеренцијом Министарства здравља, захтеви ПУ „Наша радост“ иду преко локалне самоуправе, која их не прослеђује надлежном министарству више од годину дана, потврдио је Бујановачким директор установе Милован Алексић.

-Пре двадесетак дана сам имао састанак са председником Арифијем и он је обећао да ће наш захтев за запошљавање нових радника проследити републичким инстанцама, али од тога није било ништа, као и са свим претходним захетвима – каже Алексић.

Бујановачким је показао захтев од 5. децембра у којем се тражи запошљавање деветоро радника и то васпитача, стручних сарадника, сервирки, спремачица и радника на одржавању.

Алексић каже да нема званично објашњење због чега Општина не прослеђује захтеве.

Незваничне информације да Арифи инсистира да се запошљавају Албанци није желео да коментарише.

Бујановачке ће покушати да од представника општинске власти добију објашњење за овакво поступање.

 

Преузето са Бујановачке