Вести

МИТРОВИЋ: KАМБЕРИЈА НЕ ЗАНИМА KАKО ДА ПОДИГНЕМО БУЈАНОВАЧKУ ЕKОНОМИЈУ

Шеф бујановачких напредњака и народни посланик Ненад Митровић оштро је критиковао свог колегу у Скупштини Србије Шаипа Kамберија, рекавши да се надао да ће код њега преовладати разум. -Сматрао сам да ће Шаип Kамбери имати меру у политичким изјавама,да ће код њега преовладати разум и да се посвети политичком раду који ће допринети истинском приближавању и заједничком суживоту Срба и Албанаца у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи – каже Митровић за Бујановачке.

Он је реаговао на Kамберијеву изјаву о дешавањима око мурала Ратка Младића у Београду и оцене да државне институције глорификују ратне злочинце.

-Kамбери се бави ко су ратни злочинци и како треба држава да реагује, да ли је требало да постоји мурал генералу Ратку Младићу или не.

Заборавља да припадницима бивше Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе стоје спомен обележја од Великог Трновца, преко Kончуља, па све до Ораовице, о томе ни реч не проговара – каже Митровић.

Нагласио је да је очигледно да Kамберија не интересује добробит грађана Бујановца.

-Њега не интересује како и на који начин да економски развијамо овај регион.

На отварање Јумкове фабрике у Бујановцу уредно је позван и није хтео да дође, како то објашњава својим сународницима Албанцима?

За своју неспособности у раду криви власт и државно руководство Србије, а он је годину и по на власти у Бујановцу тако што је 2020. године искључио 40% Срба из политичког живота ове мултиетничке општине.

Има ли краја демагогији Шаипа Kамберија? – пита Митровић.

 

Преузето са Буајновачке