Вести

МИТРОВИЋ: ЛОKАЛНА ВЛАСТ ОСТАЈЕ, ИАKО СЕ ТАМО СВИ МЕЂУСОБНО МРЗЕ

-Оваква локална власт у Бујановцу је 2020. године формирана под притиском споља. Нису они заједно због идеологије или програма, немају никакве сличности и у тој коалицији одавно нико ни са ким не разговара. Ова коалиција је формирана искључиво против Срба – каже Митровић.

Због свега тога, нагласио је, очекује да ће актуелна власт водити општини до краја мандата.

Бујановачке су раније писале да је због неуспеха у преговорима око новог руководства НСА између Партије за демократско деловање (ПДД) Шаипа Kамберија, Демократске партије (ДП) Нагипа Арифија и Покрета за демократски прогрес (ПДП) Шћиприма Муслијуа доведен у питање опстанак коалиције коју ове странке имају на локалном нивоу у Бујановцу.

Из ПДД су дан након истека рока за избор председника НСА, што ће за последицу имати увођење привременог органа у ову институцију од стране Министарства за људска и мањинска права, жестоко оптужили коалиционе партнере за кршење принципа коалиције и најавили доношење одлуке како ће даље поступати због овога.

Странка Шћиприма Муслијуа је потом одговорила оптужбама за финансијске злоупотребе које је ПДД починила током вођења савета у претходне четири године.

Актуелна дешавања око савета Митровић није желео да коментарише.

Рекао је само да није добро што није изабрано руководство, јер НСА заступа албанску националну мањину и он овој институцији жели све најбоље.

-Било би добро да савет фунционише за добробит албанске заједнице и ради на остваривању културолошких и свих осталих права ове националне мањине – закључио је Митровић.

НСА ће у наредна два месеца, до понављања избора, водити председник и четири члана које одреди Министарство за људска и мањинска права.

 

Преузето са Бујановачке