Вести

МИТРОВИЋ: МЕЊАМО ВЛАСТ У БУЈАНОВЦУ УЗ ПОМОЋ НЕЗАДОВОЉНИХ АЛБАНСKИХ ОДБОРНИKА

Ненад Митровић, шеф бујановачких напредњака, каже да се у наредном периоду може очекивати поновно успостављање мултуетничке власти у Бујановцу, коју би чинили актуелна опозиција и неколико незадовољних одборника из власти. Ову могућност незванично нам је потврдило и неколико утицајних чланова албанских странака.

Митровић је за Бујановачке рекао да је неколико одборника владајућих албанских странака увидело да без заједничке власти Срба и Албанаца, што је пракса која је прекинута после избора прошле године, нема економског развоја општине, инвестиција и опште стабилности.

–У опозицији је 19 одборника. Нас 13 одборника са две српске листе, ту су 2 представника Рома и 4 одборника из две албанске странке. За већину су, дакле, потребна још два одборника, а међу незадовољнима у власти има их и више. Једноставно, ми очекујемо њихову подршку, они очекују нашу, каже Митровић, народни посланик СНС.

Он није желео да говори о томе да ли је са њима већ успостављен контакт, али не демантује да је постојала могућност да се на прошлој седници локалног парламента (21. априла) направи нова већина.

Власт чине Демократска партија (ДП) председника Општине Нагипа Арифија (10 одборника), Партија за демократско деловање (ПДД) посланика Шаипа Kамберија (8 одборника) и Покрет за демократски прогрес (ПДП) заменика председника општине Шћиприма Муслијуа (4 одборника).

Међутим, српски одборници окупљени на листама око СНС и СПС, и тада су бојкотовали рад Скупштине, али Митровић најављује да ће се свакако појавити на следећем заседању.

-Нас 12 је било за то да се вратимо у парламент, само је један одборник био против, а желели смо једногласну одлуку, објашњава.

Митровић понавља да је нова, мултиетничка власт у Бујановцу веома извесна јер су, како каже, и многи Албанци незадовољни функционисањем актуелне власти која има већину од само 2 одборника.

Њу чине Демократска партија (ДП) председника Општине Нагипа Арифија (10 одборника), Партија за демократско деловање (ПДД) посланика Шаипа Kамберија (8 одборника) и Покрет за демократски прогрес (ПДП) заменика председника општине Шћиприма Муслијуа (4 одборника).

Из свеалбанске коалиције иступило је троје одборника Алтернативе за промене, док је ван власти отпочетка одборник Демократске уније долине (ДУА).

 

Преузето са Бујановачке.