Вести

МИТРОВИЋ: МУЛТИЕТНИЧKА ВЛАСТ ЈЕ ПОТРЕБНА СВИМА, НАДАМ СЕ ДА ЋЕ KОД АЛБАНАЦА ПРЕОВЛАДАТИ ЗДРАВ РАЗУМ

–У среду је већ била готова ствар што се тиче потписивања коалиционог споразума, међутим уследио је позив из Тиране и представници свих албанских партија су већ сутрадан били тамо – рекао је у петак Митровић Бујановачким.

И ови људи из Албаније, који врше притисак на своје сународнике у Бујановцу, треба да схвате да је ово Србија и да треба да се понашају на другачији начин, а не само да воде рачуна о уско политичким и личним интересима, јер им се то може обити о главу

Да „сугестије“ Гента Цакаја, министра спољних послова Албаније, упућене Нагипу Арифију (ДП), Шћиприму Муслијуу (ПДП), Арберу Пајазитију (АПН) и Шаипу Kамберију (ПДД) о „неопходности очувања албанске већине“ бар за сада дају резултате, било је јасно у петак након што се нико од одборника из ових партија није појавио на конститутивној седници скупштине, која је због недостатка кворума одложена, али и наводно ванредне ситуације због короне.

–По први пут од 2002. године можемо доћи у ситуацију да немамо мултиетничку власт, што никако не иде у прилог политичкој стабилности Бујановца, привредном развоју, и то ће нанети штету свим грађанима који овде живе, били Албанци, Срби или Роми – истиче Митровић.

На питање Бујановачких да ли је овим и дефинитивно стављена тачка, не само на настојања напредњака да буду део владајуће већине, већ и на мултиетничку власт у Бујановцу, Митровић је одговорио да се нада да ће „преовладати разум“.

–Мислим да ћемо у наредним данима покушати да разговарамо, да и ови људи из Албаније који врше притисак на своје сународнике у Бујановцу схвате да је ово Србија и да треба да се понашају на другачији начин, а не само да се води рачуна о уско политичким и личним интересима, јер се то може обити о главу – каже он. Српска напредна странка (СНС), додаје, и даље је спремна да разговара са свим политичким групацијама које су добиле поверење грађана и ушле у скупштину.