Вести

МИТРОВИЋ: НАГИП ЈЕ ЈОНУЗОВ НАСЛЕДНИК, ИЗЈАВАМА О РАЗМЕНИ ТЕРИТОРИЈА ПОДИЖЕ ТЕНЗИЈЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Шеф Српске напредне странке (СНС) у Бујановцу Ненад Митровић каже да председник општине Нагип Арифи говори оно што му се нареди из Приштине, са циљем да се на овом подручју подижу тензије, а дијалог у Бриселу опструише.

„Неко мора да замени Јонуза Муслијуа“, поручио је Митровић.

-Арифију је савршено јасно да то о чему говори, о некаквој размени територија, уопште није реално. Да Срби мењају нешто што је српско за српско – каже Митровић.

Бујановачке су од лидера највеће српске и опозиционе групе у локалном парламенту затражиле коментар на Арифијеву изјаву о размени територија „Прешевска долина за север Косова“, о чему је говорио после сусрета са Куртијевим замеником Бесником Бислимијем у Бујановцу.

Митровић је поручио да је очигледно да неко мора да замени Јонуза Муслијуа, некадашњег председника бујановачке скупштине, познатог по екстремистичким изјавама.

-То је стари опробан начин за подизање тензија и сада је ту улогу екстремисте преузео Нагип Арифи. Циљ је да се, поред тензија на Косову и Метохији, прави криза и на простору централне Србије, у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, а Арифи је врло активан у томе. Ради по инструкцијама из Приштине – каже шеф напредњака.

На наше питање зашто би Приштини опструкција Бриселског дијалога ишла на руку, Митровић одговара: Зато што косовској страни не иде у дијалогу.

-Сам долазак косовских званичника у Бујановац и Прешево јасно показује да им је једини циљ подизање тензија. Поставља се питање хоће ли они обилазити Албанце који живе у Северној Македонији, или Црној Гори – па неће, него само Бујановац, Прешево и Медвеђа, три општине које немају никакве везе са Косовом и Метохијом, а циљ је јасан – наглашава Митровић.

За лошу економску ситуацију и високу стопу незапослености на овом подручју окривио је локалне албанске политичаре који, како каже, годинама изазивају кризе и раде све да учине овај простор нестабилним.

-Уместо да сарађују са Србима, да седимо заједно, живимо заједно, градимо заједничку будућност. Никакве свађе, никакве поделе, од тога нема користи ни за Србе ни за Албанце – закључио је Митровић.