Вести

МИТРОВИЋ: НЕСТАШИЦЕ ВОДЕ ПО ЕТНИЧKОМ ПРИНЦИПУ, СРПСKЕ СРЕДИНЕ НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

Шеф бујановачких напредњака Ненад Митровић рекао је за наш портал како верује да се несташице воде у општини дешавају плански по „етничком основу“, па су проблеми у водоснабдевању посебно изражени у срединама у којима живе Срби. То је, како каже, последица одлуке Албанаца да формирају власт без представника Срба.

–Разумем проблеме људи који на овако високим температурама живе без воде. Сумњам да су несташице засноване на етничком принципу јер су највише погођена српска села- каже посланик Митровић.

Он сматра да су Срби у Бујановцу скрајнути из политичког и друштвеног живота после прошлогодишње одлуке албанских странака да саме формирају локалну власт без учешћа српских и ромских партија, те да је то један од узрока бројних проблема међу којима је онај са водоснабдевањем.

-Председник Вучић је рекао да је 40 одсто свих грађана који живе у Бујановцу искључено из живота, мислећи на Србе којих толико има на територији општине. На другој страни, Албанци из власти намерно не сарађују са државом коју отворено, како кажу, не признају-сматра Митровић.

Према његовим речима, држава је отворена за сарадњу са свим грађанима, па и са Албанцима: -Држава жели сарадњу, да није тако не би одобрила 31 милион евра за пројекат пречишћавања отпадних вода у Бујановцу. Према томе, држава може и жели да помогне да се реши проблем водоснабдевања, али представници локалне власти то треба да затраже од државе, закључује Митровић.

 

Преузето са Бујановачке