Вести

МИТРОВИЋ О НЕТРАНСПАРЕНТНОСТИ РАДА ОПШТИНЕ: АРИФИЈА И KАМБЕРИЈА НЕ ЗАНИМАЈУ ГРАЂАНИ И ЈАВНИ ИНТЕРЕС

Народни посланик и шеф бујановачких напредњака Ненад Митровић сматра да то што је општина Бујановац у последњем извештају „Индекс транспарентности локалне самоуправе ЛТИ 2021“ на самом зачељу међу 145 локалних самоуправа у Србији показује како локална власт води општину и како се односи према грађанима.

–То што смо на дну по транспарентности ме уопште не чуди. С обзиром да локалну власт заправо чини интересна групацију коју воде Нагип Арифи и Шаип Kамбери наравно да неће бити транспарентна – рекао је Митровић у уторак за Бујановачке.

Kако је раније објавио наш портал, Бујановац и Прешево су две општине са најслабијим индексом у Србији по питању транспарентности у трошењу новца из буџета, доношењу одлука, коришћењу општинске имовине и подели новца на конкурсима.

Председник општине Нагип Арифи и његов коалициони партнер Шаип Kамбери, шеф Партије за демократско деловање (ПДД) и народни посланик у Скупштини Србије, најодговорнији су, по Митровићу, за тренутну ситуацију у Бујановцу.

–Интересна група Арифи-Kамбери ради искључиво за своју корист, а на штету грађана општине. То се види кроз низ активности које је локална власт требала да спроведе, а није, па немамо нормално водоснабдевање, одржавање чистоће у граду, док депонија гори сваки дан и не предузима се ништа – каже Митровић.

Закључио је да представници локалне власти „знају једино да се жале на некакву дискриминацију, што је и једино што раде“.

 

Преузето са Бујановачке