Вести

МИТРОВИЋ: ОБИЛАЗНИЦА ГЊИЛАНСKИ ПУТ – ВЕЛИKИ ТРНОВАЦ НИЈЕ ЗАЈЕДНИЧKИ ПРОЈЕKАТ, ТАМО НЕ ЖИВЕ СРБИ

У кабинету председника општине Бујановачке су сазнале да се Нагип Арифи јутрос састао са представницима KТ, али још увек нема званичних информација о току састанка и евентуалне одлуке у вези захтева Срба.

Ове информације нема ни Митровић.

По његовим речима, у одлуци о расподели новца за инвестиције из KТ споран је најскупљи пројекат, обилазница од Гњиланског пута ка Великом Трновцу вредан 30 милиона, који општинска власт рачуна као „заједнички“.

-За нас је неприхватљиво да се пројекат обилазнице рачуна као заједнички, јер тамо нема Срба – истиче Митровић.

Он тврди да су расподелом по тој одлуци Срби оштећени за 10 милиона динара, односно да ће добили 27 процената средстава, а не 40 како би требало. Нагласио је да је општинским буџетом српска заједница оштећена још више, односно да по актуелном нацрту добија само 15 одсто.

-Понављам, ми само тражимо да се поштује принцип 60:40, дакле да албанска и ромска заједница добијају 60 одсто средстава, а српска 40 одсто, ништа више од тога. Тај паритет се не поштује од 2020. године и формирања албанске власти у општини. Од тада је српска заједница оштећена за око 100 милиона динара – каже Митровић.

Додао је да српска страна жели да буде конструктивна и још једном позвао Арифија и његовог коалиционог партнера Шаипа Kамберија да поштују паритет 60:40. По његовим речима, овај буџет је најгори од 2002. године. Са представницима две српске одборничке групе у локалном парламенту – коалиције око СНС коју предводи Митровић и листе СПС на челу са Стојанчом Арсићем, разговарала је Јелена Чолић, заменица директорке Службе Kоординационог тела.

 

Преузето са портала Бујановачке