Вести

Митровић: Тежња да се уједине са Kосовом није први пут – ово је само једна у низу провокација која долази од Рагми Мустафе

Народни посланик и шеф Општинског одбора СНС-а у Бујановцу Ненад Митровић је за портал Пчињски 017 прокоментарисао изјаву председника Националног савета Албанаца Рагми Мустафе који је рекао да је уједињење са Kосовом, политичка воља Албанаца на југу Србије .

-Ништа ново у вези Рагми Мустафе, он је као председник Националног савета Албанаца изнео нешто што су Албанци већ од 1992. године као И албански политички представници већ износили. Тежња да се уједине са Kосовом није први пут, ово је само једна у низу провокација која долази од Мустафе. Он мора да зна да поред Албанаца у општинама Бујановац, Прешево И Медвеђа живе И други народи који имају права да траже да живе са својим народом И да живе у Србији. Ако узмемо у обзир И погледамо њихова села видећемо да су већ дуги низ година празна.

Kао пример Митровић је навео село Зарбинце.

-У целој Месној заједници Зарбинце гравитира шест села са укупно 16 породица која живе у њима а на бирачком списку је иначе око 3600 бирача у целокупној месној заједници. Из тога видимо да су Албанци одавно напустили просторе општине Бујановац И да су отишли у иностранство. Не видим разлог да се сада потенцира ова тема, али у низу инцидената који су се десили у последње време, ово је један инцидент који има за циљ да отежа позицију Београда у преговорима који ће уследити наредних дана а који ће се водити са Приштином у Бриселу – рекао је народни посланик И шеф Општинског одбора СНС-а у Бујановцу Ненад Митровић.