Вести

МИТРОВИЋ: ВУЧИЋ ИМА ВИЗИЈУ РАЗВОЈА БУЈАНОВАЧKЕ БАЊЕ

Председник Србије Александар Вучић вероватно има визују шта и како са даљим развојем и улагањем у Бујановачку Бању, па је зато у Мерошини најавио улагања и ја верујем да ће то обећање бити испуњено, рекао је за Бујановачке Ненад Митровић, шеф бујановачког одбора Српске напредне странке.

На питање Бујановачких о каквим инвестицијама је реч, Митровић каже да нема конкретна сазнања, али је подсетио шта је до сада урађено у Бујановачкој Бањи.

– Прошле године Министарство здравља је финансијски подржало Бујановачку бању средствима у износу од 37 милиона динара за заостале плате радника тако да су радницима исплаћене све заостале плате – каже Митровић.

Додао је да је ова помоћ Министарства здравља била значајна, јер Бујановачка Бања као Специјална болница за рехабилитацију у условима пандемије корона вируса и мањег броја пацијената није могла да оствари велике приходе.

– Од почетка пандемије, због карантина и ковид болнице, имали смо изузетно мали број пацијената што је и разумљиво у таквој ситуацији, тако да нисмо могли да радимо и да остваримо довољно новца за плате радника и за измирење обавеза према добављачима, па нам је за исплату плата подршку пружило Министарство здравља – истакао је Митровић, који је запослен у овом лечилишту.

Kонкретна инвестиција, како каже, јесте и 2 милона динара уложених у обнову и адаптацију отворених базена.

-У оквиру кампање “Будућност Србије“ 2019. године председник Вучић је најавио помоћ Бујановачкој Бањи и последње две године је Бања добијала та средства, односно финансијску подршку и то што је у претходном периоду обећано, конкретно је остварено – закључује Митровић.

Председник Србије је већ неколико пута најављивао инвестиције у Бујановачку Бању.

 

Преузето са портала Бујановачке