Вести

Народни посланик Ненад Митровић обишао ПЦ Јумко у Бујановцу

Народни посланик Ненад Митровић данас је са својим сарадницима обишао Профитни центар Јумка у Бујановцу. Ова фабрика добро послује од самог почетка, тако да су данас њени производи веома тражени на тржишту.

Овим поводом Митровић је навео: “Обишли смо данас фабрику Јумка у Бујановцу која је отворена 2018.године. Изузетно сам поносан јер смо тада кренули са производњом у једној смени са тридесеторо радника. Сада видимо да има 114 радника. Захвалан сам менаџменту Јумка на одговорности и посвећености коју улажу да све ово функционише јер смо видели да се у овој фабрици производи финални производ, од самог почетка шивења па до паковања. Дугујемо велику захвалност Министарству привреде и Државном секретару Драгану Стевановићу који нам је помогао, а посебну захвалност дугујемо председнику Александру Вучићу који је једини веровао у перспективе Јумка. То се показало исправним, јер је Јумко 2013.године био у штрајку и тоталном “мраку”. Обилазак председника Вучића у то време је подстакао рад Јумка”.

Поред Ненада Митровића, изјаву за Пчињски 017 Портал дао је и директор Профитног центра Јумка у Бујановцу, Небојша Kостић. “Фабрика је отворена 1. фебруара 2018. године, почели смо у једној смени са 30 радника и већ за 4 године, данас упошљавамо 114 радника. Очекује се повећање обима посла, самим тим доћи ће до повећања броја радника. Што се тиче структуре запошљених, она је мешовита јер је подручје Бујановца мултиетничко. Тренутно се сада раде послови за Пошту и МУП Србије и договорени су нови послови. За све ово дугујемо велику захвалност председнику државе Александру Вучићу и Министарству привреде који су стали иза нас и веровали у наш успех. Тренутно је наше пословање стабилно и уговарају се нови послови”.

 

Преузето са Пчињски 017 Портал