Вести

Народни посланик Ненад Митровић у Скупштини говорио о попису становништва и изборима у Прешеву

Овом приликом, Ненад Митровић позвао је Албанце са ових простора да се одазову попису становништва, како би се избегли проблеми из 2011. године.

У последње време од мојих колега посланика из Бујановца, Шаипа Камберија и Надије Бећири, слушамо овде о пасивизацији пребивалишта лицима који живе у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, а та иста лица се уопште нису пописала 2011, па немамо информацију да ли су ту или не – рекао је народни посланик Ненад у Народној Скупштини приликом обраћања.

Међународни експерти су проценили да у Бујановцу живи 38.300 становника, у Прешеву 28.000, а у Медвеђи 7.800. Истовремено у бирачком списку општине Бујановац имамо уписаних 43.000 бирача, а у Прешеву 41.000 бирача, рекао је овом приликом.

Он је изразио наду да ће се албанска национална мањина овога пута пописати јер се учешћем на попису и утврђивањем правог броја становника може доћи до сазнања о потребном броју лекара, медицинских сестара, наставника и државних службеника.

Говорио је и о одржаним локалним изборима у Прешеву, где је, изборна листа „Александар Вучић – за будућност Прешева“ остварила историјски резултат са 1250 гласова Срба.

Они су гласали за ову листу јер су препознали да политика председника Вучића и Владе Србије гарантује опстанак и останак на овим просторима – нагласио је.

Митровић је подржао предлог измене Закона о попису, који предвиђа да се због пандемије короне попис спроведе у октобру ове године, уместо у априлу, како је било планирано.

 

 

Преузето са Пчињски Портал 017