Вести

НЕНАД МИТРОВИЋ НОВИ ДИРЕKТОР СЛУЖБЕ KООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

За директора Службе Kоординационог тела за општине Бујановац, Прешево и Медвеђа Влада Србије именовала је Ненада Митровића, шефа бујановачких напредњака и народног посланика.

Решење о именовању донето је на седници Владе у четвртак.

Од оснивања Kоординационог тела 2000. године нико са локала није био директор ове државне инстутиције.

Митровић није био доступан за коментар, али је информацију о именовању потврдио потпредседник бујановачког одбора Српске напредне странке (СНС) Милован Алексић.

Он каже да нема никакве сумње да ће Митровић итекако допринети раду Kоординационог тела, истичући да је од великог значаја што ће Бујановац по први пут у историји имати представника у Влади Србије.

-Сигуран сам да ће радити у интересу свих грађана, без обзира на националну, верску и политичку припадност – нагласио је Алексић.

Митровић је одборник у локалној скупштини од 2002. године, односно у 6 мандата, а народни посланик у 5 сазива Скупштине Србије.

-Нико на овим просторима нема такво политичко искуство, нико нема 5 посланичких мандата иза себе. Сигуран сам да ће то искуство искористити да утиче на стабилизацију политичке ситуације на овом подручју и да ће изузетно допринети економском развоју – каже Алексић.

Промене у Kоординационом телу почеле су именовањем актуелног министра за државну управу и локалну самоуправу напредњака Александра Мартиновића за председника 8. јуна, о чему су Бујановачке више пута писале.

Сада у KТ долази и његов партијски саборац Митровић.

На месту директора, односно другог човека ове државне институције, Митровић ће заменити Данијелу Ненадић, која је ту функцију обављала од 2011. године.

Очекује се да Митровић следеће недеље преузме дужност.

Према подацима са сајта KТ, Служба Kоординационог тела је извршни орган са седиштем у Београду и канцеларијама у Бујановцу и Прешеву.

Улога Службе је да реализује политику Председништва Kоординационог тела и Владе Републике Србије у циљу политичког, друштвеног и економског развоја и квалитетнијег живота грађана Прешева, Бујановца и Мeдвеђе. 

 

Преузето са Бујановачке