Вести

Обилазак радова на реконструкцији ОШ ,,Бранко Радичевић” у Бујановцу

Народни посланик Ненад Митровић обишао је данас са својим сарадницима радове на реконструкцији Основне школе у Бујановцу.

Циљ посете је да се види динамика радова који се одвијају.

На питање новинара Пчињског 017 Портала, о утисцима са овог обиласка, Митровић је рекао следеће.

“Обавештен сам о динамици која је пројектом предвиђена. Не очекују се кашњења у извођењу радова. Обзиром да се ради темељна реконструкција школе, која подразумева две фазе, а обадве фазе финансира Kанцеларија за јавна улагања Републике Србије. Прва фаза износи 235 милиона динара, друга око 150, што ће укупно износити нешто више од 380 милиона. Локална самоуправа финансирала је израду пројектно-технничке документације и за Надзорни орган у износу близу 7 милиона динара. Kада радови буду завршени ђаци ће имати изузетно пристојан простор за учење и образовање, што је и крајња сврха ове реконструкције. Захваљујем се Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу што су препознали потребу за једним оваквим пројектом на територији наше општине. Велика захвалност и радницима који раде на овом пројекту, Надзорном органу, лицу за безбедност и здравље на раду, као и комисији Локалне самоуправе за праћење овог пројекта.Ја се надам да ћемо све ово у предвиђеном року завршити и да ће наши ђаци након завршене реконструкције имати врхунске услове који задовољавају највише стандарде у савременом образовању”, нагласио је Ненад Митровић.

“После много времена и ишчекивања, ђаци и запослени добиће врхунске услове за рад и учење”, закључио је он.

Драган Kоврлија, испред фирме Kрипти Инжењеринг која врши стручни надзор на објекту, рекао нам је:

“Радови се изводе у свему према пројектној документацији и поштује се задата динамика извођење радова. Нема примедби на изведене радове. Надзор прати радове и обавештава инвеститора и наручиоца посла извештајима на недељном нивоу”. 

Начелник одељења за финансије, Бобан Павловић прецизирао је финансијске податке везане за ове послове реконструкције.

“За прву фазу радова, Општина за израду пројектно техничке документације учествује са 4 650 000 динара, а за услуге вршења стручног надзора 6 932 433 динара са ПДВ-ом. Што се тиче ове фазе, 235 милиона динара финансира Kанцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије. Друга фаза, предвиђа изградњу фискултурне сале са партерним уређењем и у току је припрема тендерске документације. Предрачунска вредност износи 150 милиона динара, и то ће бити финансирано од стране Kанцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије”.

Директор школе „Бранко Радичевић“ Ненад Тасић оценио је да ова реконструкција има вишеструк значај за ученике јер ће бити побољшан амбијент у коме бораве, али и квалитет образовно васпитног процеса.

Директор се захвалио свима који су помогли да школа буде реконструисана и додао да ће то веома значити ученицима, али и запосленима.

“Реконструкција школе ће у многоме побољшати њену енергетску ефикасност и тиме ће вишедеценијски проблем са грејањем бити коначно решен“, констатовао је директор Тасић.