Вести

Предизборни митинг Александра Вучића у Врању

На митингу у Врању, председник Александар Вучић се обратио окупљеном народу који је дошао да поздрави досадашњи рад нашег лидера, али и да пружи подршку у даљем труду и залагању ка бољем просперитету и напредку наше земље.

Вучић се најпре подсетио градње аутопута кроз Грделицу до Прешева и најавио нова улагања и нове планове који ће се остваривати, готово у свим локалним самоуправама Пчињског округа.

За неку годину имаћете брзу пругу одавде до Ниша, а богами и Прешева и Скопља. Имаћете пругу која ће ићи између 120 и 160 km/h, а од Ниша до Београда измеђи 160 и 200 km/h, најавио је председник. Вучић је за компанију JUMKO рекао “да сада стабилно послује и да ће још више имати посла у будућности, почотово ће сарађивати са свим нашим државним органима.

Срећан сам што овде отварамо нове фабрике, данас сам присуствовао отварању једне немачке компаније која ће да запосли 650 људи ,,Хаиx” и “Текласу” који ће да запосли 1.500 људи.

Председник се дотакао и Врањске бање која је сада једно велико градилиште у којој ће ускоро нићи велелепни хотели и специјална болница “Железничар”.

Са Анилом Небијем из Текласа договорили смо се да између Бујановца и Трговишта праве трећу фабрику Теклас.

Босилеград помажемо, али нисам у потпуности задовољан. Довешћемо и тамо инвеститоре, да људи не морају да иду трбухом за крухом, најавио је Вучић.

Вучић је подсетио да се у Пчињском округу инвестирало и у здравство, али и да ће се радити и по питању спорта.

Осим фабрика постарали смо се да реконструишемо значајни део здравственог центра и сада ћемо овај хируршки део болнице и да реконструишемо и да доградимо и да унесемо много нове опреме.

Оно што ћемо урадити реконструкцију спортске дворане, затворени базен и нови велелепни стадион од 8.000 људи потпуно покривен, ви овде одлучите где ће бити.

У даљем обраћању Председник је подсетио да се ради Регионални центар за управљање отпадом и да је вредност инвестиције 19,5 милиона евра. У плану је целокупна реконструкција водоводне и канализационе мреже на територији целокупног Пчињског округа и да ће се полако улазити у пројекат “Еколошки чиста Србија”, да је реч о инвестицијама вредности на стотине милиона евра.

У завршници обраћања Председник Србије поручио је да ће чувати мир и безбедност наше земље, али и да је безгранично срећан и захвалан што се људи из Пчињског округа увек окупе у огромном броју да га поздраве.