Вести

Састали се Митровић и Арсић -овим састанком отклоњени неспоразуми између представника српских листа

Постигнут је договор између политичких представника Срба у Скупштини општине Бујановац, рекао је за портал Пчињски 017 шеф Општинског одбора СНС-а у Бујановцу и народни посланик Ненад Митровић.

Овим састанком отклоњени су неспоразуми између представника српских листа.

– Представници Срба у Скупштини општине Бујановац у наредном периоду ће заједно деловати на политичкој сцени без обзира што коалиција формално не постоји.

Они ће и убудуће бојковати рад седница СО Бујановац.

Од формирања свеалбанске власти седницама не присуствују десет одборника СНС-а и три одборника из СПС-а – рекао је Митровић.

Лидери Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије Митровић и Арсић склопили су договор да је бојкот седница СО Бујановац једино и право решење.

-Наставак бојкота је тренутно најбоље решење за српску заједницу, јер својим присуством дајемо легитимитет власти која је искључила Србе и Роме.

У циљу успостављања мултиетничке власти у Бујановцу која би била за добробит свих грађана, Албанци не желе да покажу никакву добру вољу.

Они одлучују самостално о свему. Због тога ми не желимо својим присуством на седницама да дајемо легитимитет и да изигравамо опозицију – рекао је шеф бујановачких напредњака.

За српску заједницу је сада најважније да два страначка блока тј. СНС и СПС убудуће наступају заједно.

– Уколико је у интересу свих грађана одборници са српских листи ће се вратити пак у Скупштини – нагласио је Митровић.

 

Преузето са Пчињски 017- Портал