Вести

СНС БУЈАНОВАЦ ТРАЖИ СМЕНУ ПРЕДСЕДНИKА KООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Бујановачки напредњаци на састанку Општинског одбора странке затражили су смену Зорана Станковића са места председника владиног Kоординационог тела за три општине југа Србије на коме се налази готово 9 година. 

Бујановачки напредњаци су овај захтев упутили Извршном одбору странке.

Одбор СНС је о Станковићевој смени гласао на захтев свих месних одбора, а шеф бујановачких напредњака и народни посланик Ненад Митровић каже да је одбор био једноглсан: -Сматрамо да Станковић ништа није урадио за Бујановац, ни један проблем није решен. Посебно му замерамо што није дошао у Бујановац после формирања свеалбанске већине да пружи подршку Србима. Он се једноставно не бави својим послом, нема га на терену у Бујановцу и српско становништво од ове институције под његовим руководством нема никакве користи. То је главни разлог за овакву одлуку Општинског одбора СНС- каже Митровић за Бујановачке.

Влада Србије именовала је др Зорана Станковића за председника Kоординационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа 2. новембра 2012.

Ову институцију формирале су владе Србије и СР Југославије крајем 2000. године на почетку оружаних сукоба на југу Србије, а први председник био је Небојша Човић.

Након сукоба, мисија KТ била је замишљена као спона између локалних и централних власти. 

 

 

Преузето са Бујановачке