Вести

СНС ЗАДОВОЉАН МЕСТИМА У ИЗБОРНОЈ KОМИСИЈИ, АРСИЋ НАЈАВЉУЈЕ ЖАЛБУ

По новој одлуци о саставу ОИK, СПС-у је припало место заменика члана комисије, а Арсић је тражио да представник странке буде члан комисије.

-Ово је неприхватљиво за СПС. Жалићемо се и жалба ће бити усвојена, то знате и ви. Раније је 40 одсто места у ОИK припадало српским странкама, како и треба да буде – рекао је Арсић на седници Скупштине.

Бујановачке су раније данас јавиле да су српски одборници још једном прекинули бојкот локалног парламента, управо због новог састава изборне комисије.

За разлику од Арсића, Милковић је гласао за одлуку по којој коалиција око СНС добија два члана комисије и једног заменика, иако су напредњаци тражили и место заменика председника.

Чланови ОИK из редова коалиције око СНС биће Ивица Стошић и Витомир Томић, а заменица члана је Мирјана Јањић.

Заменик члана испред СПС биће Никола Табаш.

У складу са новим законом комисија има шест чланова исто толико заменика и председника, а како је рекао председник Скупштине Енвер Рамадани, места су између странака расподељена пропорционално броју одборника.

За председника је именован Фејзи Бећири, по предлогу најјаче странке у скупштини – Демократске партије (ДП) Нагипа Арифија.

Своје представнике у комисији имају и Партија за демократско деловање (ПДД), Покрет за демократски прогрес (ПДП) и опозициона Алтернатива за промене.

Без представника су остали Демократска унија Албанаца(ДУА), Ромска странка Јединство и Уједињена партија Рома, које имају по једног одборника.

 

Преузето са портала Бујановачке