Вести

ТУРСKИ ТЕKЛАС БИ У БУЈАНОВЦУ ОKУПИО СВУ СЛОБОДНУ РАДНУ СНАГУ

“Теклас” је велики и значајан инвеститор за нашу земљу и природно је да отвори фабрику и у Бујановцу, кад их већ има у Владичином Хану и Врању, каже Бујановачке Ненад Митровић, шеф одбора Српске напредне странке у Бујановцу. поводом изјаве председника Србије Александра Вучића да убеђује турског инвеститора да отвори фабрике у Бујановцу и Трговишту.

Говорећи о значају такве инвестиције за бујановачку општину, Митровић је истакао да је реч о фабрикама које упошљавају велики број људи, па би изградња једне такве фабрике у Бујановцу мобилисала сву слободну радну снагу.

– Верујем да разговори председника Вучића са турским инвеститором иду у добром правцу и ако је најавио да постоји могућност да се отвори фабрика у Бујановцу, ја не сумњам у то – додао је Митровић.

Додао је да је дуготрајан процес убеђивања инвеститора да најпре дође, а потом и да уложи средства и изгради фабрику у неком месту, али да у Бујановцу, како је рекао, постоје сви фактори и услови за то.

– Један од основних услова за економски развој јесте путна и железничка инфраструктура, а ми то имамо. Kоридор 10 пролази поред нас, имамо железничку пругу, па ако Теклас већ има две фабрике на овим просторима, нема разлога да нема и трећу – каже Митровић.

Kао добар пример рада и инвестирања у нове технологије, Митровић је навео фабрику “Бивода” у Бујановцу, коју је посетио у четвртак и која, према његовим речима, планира да у наредном периоду прошири своје производне капацитете и тиме омогући отварање нових радних места.

– У наредном периоду Бивода ће радити студију и анализу трошкова за инвестирање у линију за пуњење негазираних сокова у тетрапак амбалажи, као и за набавку машине за пуњење у пластичној амбалажи, па ће вероватно бити простора и за неко ново упошљавање. И то је добро, јер је то нешто што може да им повећа производне капацитете, профит, а самим тим и број запослених – наглашава Митровић

Преузето са Бујановачке